Новини

Освячення нової Достойної Ложі «Порта Піретос» на Сході м. Чернівці
11.09.2021 року в м. Київ під час Генеральної Асамблеї ВЛУ відбувся ритуал урочистого освячення нової Достойної Ложі «Порта Піретос» на Сході м. Чернівці, що отримала порядковий номер 22. На інсталяції ложі були присутні делегації з Великих Лож з Шотландії, Болгарії, Азербайджану, Грузії, Польщі, Білорусі, Румунії, Молдови та штату Теннессі (США). Читати далі:.
Генеральна Асамблея ВЛУ 2021 року
Генеральна Асамблея ВЛУ 2021 відбулася 11 вересня в м. Києві, на якій відбулася інсталяції новообраного Великого Майстра Великої Ложі України Анатолія Димчука. На урочистості завітали офіційні делегації з Великих Лож з Шотландії, Болгарії, Азербайджана, Грузії, Польщі, Білорусі, Румунії, Молдови та штату Теннессі (США). Під час Генеральної Асамблеї ВЛУ відбувся ритуал урочистого освячення нової Достойної Ложі #22 "Порта Піретос" на Сході міста Чернівці.
Асамблея Великої Ложі України
21 вересня 2019 року на сході міста Києва відбулася щорічна Асамблея Великої Ложі України. Читати далі:.
Генеральна Асамблея Великої Національної Ложи Франції 2018
1 грудня 2018 р. відбулась Генеральна Асамблея Великої Національної Ложи Франції. Читати далі:.
Велика Ложа України взяла участь в XVI Всесвітній Конференції Регулярних Масонських Великих Лож в Панамі 2018 року
Офіційна делегація Великої Ложі України взяла участь в XVI Всесвітній Конференції Регулярних Масонських Великих Лож, що відбулася в Панамі 14-17 листопада 2018 року, і яку приймала Велика Ложа Панами. Читати далі:.
Освячення нової Достойної Ложі «Паломники до країни Сходу» №17, яка буде працювати на Сході м. Запоріжжя
12 листопада 2016 року в езотеричному місці (на ост. Хортиця, м. Запоріжжя), яке наповнене славетною історією відбулася щорічна Генеральна Асамблея Великої Ложї України. Читати далі:.
Освячення нової Достойної Ложі «Ілля Праведний» №12, яка буде працювати на Сході м. Тбілісі (Грузія)
8 лютого 2015 року відбувся ритуал урочистого освячення нової Достойної Ложі «Ілля Праведний» № 12, яка буде працювати на Сході м. Тбілісі (Грузія) під покровом Великої Ложі України. Читати далі:.
ОВЛА визнала ВЛУ
8 червня 2011 року Об"єднана Велика Ложа Англії (ОВЛА) визнала Велику Ложу України. Читати далі:.
Святкова праця Ложі
В травні, 22 числа, в Одесі відбулася урочиста праця Достойної ложі "ЗОЛОТА АКАЦІЯ" №4. Традиційно, праця проводилася в учнівському градусі і була присвячена темі: "Символізм ступенів в масонстві". На праці були представлені робочі фрагменти-доповіді на означену тему. Одесити мали честь приймати у себе на праці гостей з усіх лож ВЛУ, а також почесних гостей з Молдови на чолі з Великим Майстром, з Росії на чолі з колишнім Великим Майстром, братів з Румунії і Греції на чолі з Великими офіцерами цих юрисдикцій. Всього були присутніми представники 14 Достойних лож з країн-сусідів України і з ВЛУ.
Літня асамблея ВЛУ
В червні, 19 числа, в Києві відбулася чергова літня Асамблея ВЛУ. Вона була присвячена внутрішнім організаційним питанням і зовнішнім стосункам. Великий Майстер ВЛУ поздоровив всіх братів із Святом Св.Івана, що відзначається традиційно масонами з давніх давен 24 Червня.
Ювілей "Каменяра"
В п"ятницю 20 листопада 2009 року в Львові відбулася святкова праця, присвячена 10-літньому ювілею від дня освячення Достойної Ложі "Каменяр" на Сході міста Львова. В праці прийняли участь гості - брати із іншої львівської Ложі "Світло", Івнано-Франківської ложі "Імхотеп до Полум"яної Зорі" та брати із Великої Ложі штату Вікторія (Австралія).
Встановлення побратимських стосунків
На своїй останній праці Достойна Ложа "Імхотеп до Полум"яної Зорі" №6 зі Сходу міста Івано-Франківська прийняла рішення про встановлення побратимських стосунків з Достойною Ложею Великої Ложі Росії "Лотос" №2 зі Сходу міста Москви.
Свято-Іванівська праця
27 червня 2009 року Достойна Ложа "Імхотеп до Полум"яної Зорі" запросила братів Великої Ложі України на святкову працю, присвячену Дню Святого Івана, який в масонській традиції випадає на найдовший в році світлий День літнього сонцестояння. Праця відбулася в одній із садиб українських Капрат, поблизу найвищого карпатського Чорногірського хребта. Читати далі:.
Форум великої ложі України в інтернеті
Форум знаходиться тут www.stone.co.ua Читати далі:.
Вийшло цікаве число львівського часопису
225 років Великій Ложі Австрії !
У Відні 24 – 26 квітня пройшли урочистості , присвячені 225-річчю Великої Ложі Австрії. Читати далі:.
Інстальовано Велику Ложу Словаччини!
Поздоровлення для словацьких Братів! В березні 2009 до Великої Ложі Словаччини внесено Світло! Делегація з Великої Ложі України прийняла участь в цій знаковій події.
Святкова праця Достойної ложі
30 травня 2009 Достойна ложа "Золота Акація" (Одеса) приймала гостей на урочистій праці, присвяченій Святу цвітіння символічного для масонів дерева акації. В праці приймали участь гості з Достойних Лож "Три Колони" (Київ) і "Імхотеп до полум"яної Зорі" (Ів.Франківськ). Читати далі:.
Відкрився офіційний форум Великої Ложі України в мережі
Запрошуємо до спілкування на сторінках офіціного форуму Великої Ложі України в мережі за адресою Читати далі:.
Освячення Великої Ложі України
24 вересня 2005 року у Парижі, у своєму Великому Храмі, Велика Національна Л ожа Франції спільно з Великою Ложею Австрії освятили Велику Ложу України.24 вересня 2005 року у Парижі, у своєму Великому Храмі, Велика Національна Л ожа Франції спільно з Великою Ложею Австрії освятили Велику Ложу України. Читати далі:.
В Івано-Франківську інстальовано нову Достойну Ложу
23 вересня 2006 року відбувся ритуал урочистого освячення нової (шостої за рахунком) української Достойної Ложі Старовинного й Прийнятого Шотландського Обряду. Ложа відкрита на Сході міста Івано-Франківська під покровом Великої Ложі України та отримала особливу назву «Імхотеп до Полум’яної Зорі». Читати далі:.