Велика Ложа України взяла участь в XVI Всесвітній Конференції Регулярних Масонських Великих Лож в Панамі 2018 року

Офіційна делегація Великої Ложі України взяла участь в XVI Всесвітній Конференції Регулярних Масонських Великих Лож, що відбулася в Панамі 14-17 листопада 2018 року, і яку приймала Велика Ложа Панами.

Це була чудова нагода обговорити серед Братів, незалежно від відстані, мови, культури та давності стосунків між Великими Ложами, теми, які є дуже вчасними і доречними для нашого ордену і людства, і які, безумовно, креслять напрямок для розвитку універсального вільномулярства вже четверте століття поспіль.

Вперше, ця конференція проводилася в Центральній Америці всі Брати з цього регіону

Мали за велику честь вітати своїх Братів з усього світу.

XVI Всесвітня Конференція Регулярних Масонських Лож була організована навколо чотирьох ключових тем:

  • ·         Роль Масонства і Масона в суспільстві
  • ·         Масонський шлях до внутрішніх трансформацій індивіда
  • ·         Масонська відношення до проблем порушення Права Людини
  • ·         Масонська діяльність проти нерівності

Протягом своєї історії Вільномулярство відігравало важливу роль в питаннях встановлення Прав Людини й Рівності, і ми глибоко переконані: якщо ми, як всесвітнє братство, будемо об’єднані навколо спільного напрямку розвитку, ми зможемо досягнути більше позитивних змін в суспільстві.

Крім продуктивних обговорень вищезазначених тем, Всесвітня Конференція розглягнула також низку важливих адміністративних питань. Велика Ложа Держави Ізраїль презентувала програму наступної XVII Всесвітньої Конференції Регулярних Масонських Великих Лож, яка відбудеться в Ізраїлі в 2020 році, було проголосовано, що XVIII Всесвітня Конференція відбудеться в Німеччині в 2021 році і її прийме Об'єднана Великою Ложа Німеччини, Великий Майстер Великої Ложі Іспанії був обраний новим Виконавчим Секретарем Всесвітньої Конференції.

Дуже надихаючою була також культурна програма Конференції. Панамські масони були в захваті вітати Братів з усього світу й продемонструвати свою, більш ніж 100-річну,  Масонську Історію, а також свою країну, її багатства, її красу, але найбільше вони раділи від можливості подарувати кожному Братові, що приїхав до Панами, частинку свого людського тепла. 

Конференція завершилася прекрасним Масонським Ритуалом, проведеним Великою Ложею Панами за участі делегацій Регулярних Масонських Великих Лож..

Велика Ложа України вдячна Організаційному Комітету Всесвітньої Конференції та Великій Ложі Панами за чудову організацію Конференції і з радістю планує брати участь і робити свій внесок в успіх наступних Всесвітніх Конференцій, і, найбільше, в подальшу розбудову нашого стародавнього ордену.