В Івано-Франківську інстальовано нову Достойну Ложу

23 вересня 2006 року відбувся ритуал урочистого освячення нової (шостої за рахунком) української Достойної Ложі Старовинного й Прийнятого Шотландського Обряду. Ложа відкрита на Сході міста Івано-Франківська під покровом Великої Ложі України та отримала особливу назву «Імхотеп до Полум’яної Зорі».

Обряд освячення (інсталяції) Достойної Ложі «Імхотеп до Полум’яної Зорі» провів Вельмидостойний Великий Майстер Великої Ложі України. Він підписав Патент Достойної Ложі та вручив івано-франківським братам Конституцію ВЛУ і Статут Достойної Ложі. Також було інстальовано першого Достойного Майстра Достойної Ложі під покровом ВЛУ №6 «Імхотеп до Полум’яної Зорі» та офіцерів нової Достойної Ложі.

В праці прийняли участь Великі Офіцери Великої Ложі України та чисельні гості – брати з київської Достойної Ложі “Три Колони” №1, львівських Достойних Лож “Каменяр” №3 та “Світло” №5.

Великий Секретар ВЛУ передав вітання братам новоінстальованої Ложі від братів та Достойних Майстрів Ложі “Фенікс України” №2, що на Сході міста Харкова та Ложі “Золота Акація” №4, що на Сході міста Одеси.

 

Виступаючи із вдячним словом до Майстрів-інсталяторів, Достойний Майстер Достойної Ложі «Імхотеп до Полум’яної Зорі» висловив впевненість, що відновлення регулярних вільномулярських праць на Прикарпатті після 77 років тоталітарної та постоталітарної темряви є історичною подією. «Сподіваємось, що в майбутньому, -- сказав він, -- вільні мулярі України належно оцінять цю подію, коли Світло знов осяяло Прикарпаття – прекрасний куточок української землі, де колись багато поколінь масонів працювали в ім’я добудови Храму, а ми спробуємо продовжити їхню працю на славу Великого Архітектора Всесвіту».